Ježíš


Podle toho jsme poznali, co je láska, že on (Ježíš) za nás položil život.
1 J 3,16

Přečti si svědectví lidí, kteří
mají osobní zkušenost
s Ježíšem

Zpět na úvodní stranu

Okultismus a křesťanství

Libor Diviš

...Jsou dvě možnosti, jak získat spojení s duchovním světem... Okultismus a křesťanství

Chtěli by jste například, aby Vás ze spánku budily všelijaké potvory?

Není snadnější cesty než se zaplést do okultismu. Že nevíte, co je to okultismus? Okultismus je odvozen od latinského slova occultus - skrytý. Je to vlastně snaha o spojení s neviditelným (duchovním) světem a o využití získaných schopností a informací ve svůj prospěch.

Jsou dvě možnosti, jak získat spojení s duchovním světem. První, správná volba, je začít žít život s Bohem (který je též duch). Pokud se někdo "obrátí" a přijme odpuštění hříchů skrze Ježíše Krista, Bůh obživí ducha tohoto člověka. Tím je umožněna komunikace s Bohem. Druhá, nesprávná volba, je možnost získat spojení s duchovním světem skrze Satana a jeho pomocníky - démony. Toto nesprávné spojení může být navázáno i zcela neúmyslně, pouze z důvodu neznalosti.

Pokusím se Vám uvést příklady, nikoli však vyčerpávající seznam. Z praktik, které se často objevují v současnosti bych chtěl upozornit zvláště na tyto: Spiritistické seance - vyvolávání duchů, jakákoli forma věštění, léčení "energií" nebo tzv. životním magnetismem, Transcedentální meditace a jí podobné, autogenní trénink, Silvova metoda, hypnóza a autohypnóza, "proutkaření", zjišťování informací pomocí virgule, prstýnků na niti apod., telepatie, telekineze, jasnovidnost, levitace, koncentrování a využívání "energie" - či, kundalini, čakry apod., stavy změněného vědomí - např. pomocí halucinogenů či jiných drog, opakované stavy těžké opilosti, tzv. astrální cestování atd. Na prvním místě je samozřejmě satanismus - uctívání a vzývání Satana. Dále bych chtěl varovat před akupunkturou, homeopatií, ale i např. před "tvrdou" metalovou hudbou. Jako nebezpečnou oblast vidím i počítačové hry, kde se nachází "magické" ornamenty a symboly - hry ve stylu DOOM, BLOOD atd.

Snad se Vám bude zdát tento výčet přehnaný, ale ujišťuji Vás, že ani zdaleka není a ani nemůže být úplný. Tyto praktiky jsou velice spolehlivou cestou do duchovního světa, nikoli však cestou k Bohu!

info@musculus.cz, www.musculus.cz/buh

Zobrazeno 47996x od 21. 12. 2002
Zpět na úvodní stranu

Hodnoceno 3320x, aktuálně 3 bodů

Jak Tě článek oslovil? 0 1 2 3 4 5  (5 = nejvíce)
Sponzor překladu
M M M, M
M
M
IČ: M
M
M
M, M, M M
tel.: M
M M
_ _ _, _
_
_
IČ: _
_
_
_, _, _ _
tel.: _
_ _
Kategorie
Ostatní (32)
Zázraky (1)
Zjevení (1)
O kurzu Filip (1)
Okultismus (5)
Povzbuzení víry (19)
Boží zásah (11)
Uzdravení vztahů mezi lidmi (1)
Dary Ducha svatého (3)
Osobní zkušenost s Boží láskou (12)
Satanismus a jeho projevy (4)

Pro přidávání diskuzních příspěvků se musíte přihlásit.

Diskuze ke článku

Pavel Jandák pavel.jandak93@seznam.cz
Přeji dobrý den ve spolek, chtěl bych přispět svým svědectvím ohledně praxe okultních věd.
Vyrůstal jsem v ateistické rodině a vždy mě velmi zajímala věda. Zabýval jsem se matematikou, astronomií, fyzikou, historií a chemií. Prováděl jsem praktické experimenty,začal si dopisovat s kolegy z vědecké oblasti. Setkal jsem se s okultními jevy a začal je studovat. Své vědecké zaměření jsem obohatil o okultní vědy a taktéž v nich jsem prováděl pokusy, zkoumal možnosti teorií, psal si s odborníky a praktiky po celém světě. Zkoušel jsem astralní cestování, různé magické techniky, sigilickou magii, evokace a invokace. Vlastně za ona léta toho bylo mnohem více. Právě kvůli magii a okultismu jsem se začal zabývat i humanitními vědami, dokonce i různými oblastmi náboženství a duchovna. Nakonec si vůbec nemyslím, že by v hlubinách magie byla jakákoliv souvislost s náboženstvím a navzdory všem představám je magická stránka celkem materiální a reálná. Někteří z mých dobrých přátel jsou věřící a nemají problém s mým zájmem ve vědě a magii, někteří z nich pak dokonce tento zájem sdílí. Nesetkal jsem se s ničím, co by mohlo podpořit názor, že je okultismus špatný a nemorální. Myslím, že tzv.satanismus je spíše forma rebelie, pokud jde o Laveyovský satanismus, ten působí dojmem žertu a vypadá, že je pod tímto názvem shromážděno autorem jen vše, co připadá katolické církvi jako služba ďáblu, ale jinak nemá s magií příliš mnoho společného. Mou oblíbenou hudbou je Mozart, ale z těchdalších třeba Beatles.
Názor na článek mám takový, že je to důsledek vlastní duševní nevyrovnanosti. Jedním z příznaků psychóz je i zájem o některé formy duchovna včetně okultismu. Nevyrovnání a přecitlivělí jedinci mohou tímto udělat chybu a jejich stav to může zhoršit. Pak musí podstoupit psychiatrickou nebo psychologickou terapii, mnohdy jim pomůže i nalezení klidu a míru v nějaké víře, třeba buddhismu.
Lukáš Huráb l.hurab@seznam.cz
Irena Kordić irena.saskova@email.cz
Zdravím. Vysvětlení máte zde ohledně té falešné madicíny jménem homeopatie...sám jsem si tím bohužel prošel...

http://www.vojtechkodet.cz/vyhledavani/?f_Act=Hledat&f_hledane=homeopatie&f_ActSubmit=Hledat
ohledně jogy apod léčení článek zde, pokud budete chtít víc stačí napsat...

http://www.odkrytepravdy.cz/clanky/slovnik/lecitele-lecitelstvi-alternativni-lecitele.html

Pokoj s vámi...
Daniel Stetka daniel40@seznam.cz
S okultismem sem se setkal v mladi,byl sem jako dite osamocen, za komunismu se prodaval metal na kazetach, uz v 5tride sem poslechl tvrdou hudbu.Obrazky mrtvol mi fascinovali na kazetach ,nenavidel sem rodice a svet protoze mi opustili byl sem sam a na obtiz.Setkal sem se se Satanovou bibli ktera se v te dobe vydavala od Reflexu.Cca od 15 let me zacali pronasledovat zle sny, bludy letal sem ze spani slysel hlasy.Mel sem dve variace bud blazen sem ,nebo sem posedlej demonem.Porad sem citil jako bych se mel nechat pokrtit nejhorsi bylo ze sem si myslel, ze je to i treba Buh ktery komunikuje.Byl sem oklaman vira je totiz uplne neco jineho!!!Jednou sem udelal i hloupost polibil sem pentagram chybela mi rodina nakej kamos proste asi tak.Uzkostne stavy byli dlouhho mozna 10let bal sem se je rict abych neprisel o rozum nechal sem se cca30letech pokrtit cinnim pokani chodim ke svatostem musim rict ze je mi odost lepe skorem nic uz mi nepronasleduje jen obcas tam jeste neco je ale malo.Mrzi mi ze sem urazil a urazel Boha,on mi jeste za tu dobrotu zachranil je to hrozny lidi davejte pozor nezapletejte se do okultizmu verte mi zkusenost je nejlepsi ucitel a dekuji Jezisi skoda ze mi uz nebyl pritelem od mladi,ale mozna byl proto prave vsechno.
Marcus Sancri anonimous0@seznam.cz
Takže nenechte se vyvézt z omylu, ale energie existuje to ano, ale jak už zde padlo nedá se říct, že by byla dobrá či zlá... s energií se dá dělat plno věcí. S energií je hodně spjat pojem astrální svět, to je svět úzce související s magií a energií jako takovou. V astrálu žije mnoho bytostí, které nemají fyzickou podobu v našem světě a mohou plno lidem ublížit, je tam plno bytostí, které mohou člověka chytit a nebude se jim moc chtít člověka pustit zpátky do těla, v tomto případě člověk upadá do stavu, který je znám jako komat, je to stav, kdy jsme z nějakého důvodu odřízlí od našeho fyzického těla... Mnozí z nás mohou mít v astrálním světě jinou podobu: vlkodlak, upír, drak, atd... je to způsobené tím, že je možné, že máme jinou podstatu, že jsme vlastně něčím jiným... ve fyzické podobě sice vipadáme jako lidé, ale nemusíme být, je to způsobené jistým magickým rituálem, který se odehrál před velmi dlouhou dobou a který nad světem vytvořil jistou magickou clonu díky, které všichni ve fyzickém světě vipadáme stejně a z tohoto důvodu je obtížné vytvořit řekněme viditelnou kuličku energie (není to nemožné, otázka víry v to co děláme...)... dále ohledně snů atd... ve spánku jsme propojeni daleko víc s astrálním světem, ale to nijak neovlivníme a nemá smysl se toho bát (ano i já mám strach, ale to už tak bývá ač mám velmi silnou ochranu...) ale to co slyšíme, či vidíme, nemusí být spojení s astrálem, ale mohou to být vzpomínky z minulých životů, může se nám vracet to, co jsme zažili, co se nám stalo atd... A poslední věc: člověk nemusí být věřící aby to mohl ovládat, ač vím že bůh existuje, tak člověk nemusí být věřícím, aby to mohl ovládat bez jakýchkoliv postihů... A pro ty co se tomu nevěnují a mají z toho strach: pokud se tomu nevěnujete jste v dost velkém bezpečí...
Jaroslav Svoboda jara@kromeriz.cz
Takže jak bych začal. S okultismem mám zkušeností dost. Mám to doma. Jsem sice křesťan, ale nepocházím z křesťanské rodiny a sám jsem se něčím dříve zabýval. Moje mamka je posedlá léčiteli, esoterikou a vše co zavání nějakými energiemi a tak. Nebudu tady nikomu říkat co by měl dělat. Nevěřím na dobrou a zlou magii. Magie je jedna a všechny tyhle věci jsou postaveny na témže principu, a sice manipulace s lidmi. Jelikož žiju v místě kde je vysoká aktivita těchto duchovních sil (moje máma není čarodějka, jen se zajímá o věci jako kabala, esoterika a východní náboženství), mám s nimi dost zkušeností. Umí člověka dost natrápit a to nejen duchovně, ale i fyzicky. Poslední dobou mám dost velké problémy se spaním, hlavně v noci. Někdy na mě přichází stavy úzkosti a strachu. Naprosto neodůvodněného. Je mi jasné, že psychologové si pro toto najdou vždycky své odůvodnění. Někdy se modlím a někdy se prostě snažím jen usnout. Modlitby často nezabírají, i když dříve zabírali. S postupem času, spíš ale potřebuju vzít si bibli a číst si. Potřebuju povzbuzení a sílu a pak se teprve stavím proti těmto silám a umlčuju je a svazuji ve jménu Ježíše Krista. Tuto výsadu mají pouze křesťani a nikomu jinému ji nedoporučuji, pokud nechce zažít nekontrolované duchovní útoky. Měl bych se zmínit i o tom, že moje sestra je duševně nemocná a zažívala ty samé stavy jak já (fóbie, strach v noci). Ale u ní to bylo a bývá horší, protože ona se tomu neumí bránit. Doktoři to nazvou schizofrenií a řeknou, že neumí pomoci. Bude se to jen zhoršovat. Taky bych měl dodat. Já jsem tento vliv duchovních sil na sobě pocítil také. Cítil jsem či slyšel ve své mysli hlasy, které nepatřili mě a chtěli mi ublížit. A věřte tomu, že je těžké se těmto věcem bránit. Po osvobození, které nastalo při vyznání nějakých hříchů minulosti (praktiky z okultismu), jsem byl osvobozen a našel sílu i nad tímto zvítězit. Jenže v době, kdy člověk nemá čas se dostatečně věnovat duchovnímu životu, je těžké se těmto věcem vzpírat. To nejde z vlastních sil, k tomu potřebujeme Ježíše. A na druhou stranu, přátelství s Bohem znamená ještě větší nepřátelství těchto duchovních sil, démonů.
Michael Pitelka mipit@seznam.cz
Polovinu z tech vjeci provadel samotny jezis .Tak newim proc by to nemohla byt jedna z cest k bohu?
Irena Kordić irena.saskova@email.cz
Nerozumím, co konkrétně je satanského v homeopatii, akupunktuře?? Prosím autora článku uvést konkrétní výtky.. Myslím, že např. cvičení např. jógy, nebo tai-či a podobné má také schopnost člověka uklidnit, koncentrovat, chcete-li uvědomovat si energii, ale také na tom nevidím nic satanského. Myslím si, že nebezepečí je naprosto všude, ve všem co člověka nějakým způsobem ovládne, způsobí závisost. To může být vše, od posednosti vařením, úklidem, alkoholem, televizi, internetu, nadávání na politiky, kouření, internetu... A když to vezmeme ad absurdum, je špatné, když ráda běhám a cítím potom energii proudící v mém těle??