Ježíš


A hle, já jsem s vámi po všecky dny až do skonání tohoto věku."
Mt 28,20

Přečti si svědectví lidí, kteří
mají osobní zkušenost
s Ježíšem

Zpět na úvodní stranu

Čas

.. z nedělního kázání ..

Když někomu daruješ svůj čas, dáváš mu část svého života, kterou Ti nikdy nebude moci vrátit. Tvůj čas je tvůj život. Proto je čas tím největším darem, který můžeš někomu dát. Čas

 

Bohem milovaní.

Důležitost věcí můžeme poměřit množstvím času , který jsme ochotni do nich investovat. Čím více času něčemu dáváme, tím více je zřejmé, že je to pro nás důležité. Psychologové říkají: Chceš-li poznat, co je pro někoho důležité, stačí, aby ses podíval, čemu věnuje čas.

 

Čas je to nejvzácnější, co můžeš v dnešní době darovat, protože ho máš jen omezené množství. Můžeš totiž vydělat víc peněz, ale nemůžeš vydělat víc času.

Bratře a sestro. Když někomu daruješ svůj čas, dáváš mu část svého života, kterou Ti nikdy nebude moci vrátit. Tvůj čas je tvůj život. Proto je čas tím největším darem, který můžeš někomu dát.

 

Nejlepším způsobem, jak napsat slovo láska, je Č-A-S.

 

Podstatou lásky není, co si myslíme o jiných lidech. Ani to, co pro ně uděláme. Podstatou je to, co dáme sami ze sebe.

 

Nejžádanějším darem lásky nejsou démanty, růže nebo čokoláda.

 

Je jím soustředěná pozornost. Láska se tolik soustředí na druhého, že v tuhle chvíli zapomeneš sám na sebe. Pozornost říká: „Máš pro mě takovou hodnotu, že Ti dám to nejdražší, co mám – svůj čas.“ Kdykoli dáváš svůj čas, bratře a sestro, přinášíš oběť a oběť je podstatou lásky. Sv. Pavel to vyjádřil takto: „Milované děti, žijte v lásce, tak jako Kristus miloval nás a sám sebe dal za nás jako dar a oběť, jejíž vůně je Bohu milá“ (por. Ef 5,2) A Ježíš řekl: „Milujte se navzájem, jak jsem já miloval Vás.“ V dnešní době bychom to mohli vyjádřit slovy: „Mějte pro druhého čas, jak jsem já měl čas pro Vás.“

 

Můžeš dávat bez lásky, ale nemůžeš milovat bez dávání. „Tak Bůh miloval svět, že dal.....“. Láska znamená, že se pro někoho něčeho vzdáváš: toho, co máš rád, svého pohodlí, cílů, jistoty, peněz, energie nebo času.

 

Láska je tím nejdůležitějším, a proto musí být pro nás prioritou. Bible to opakuje stále znovu a znovu: Milujte se navzájem. A tak dokud je čas, čiňme dobře všem..... Neodpírejme dobrodiní těm, kteří jej potřebují, je-li v naší moci je prokázat. Neříkejme svým bližním: „Jděte a přijďte zase a dáme vám to zítra“, když to máme s sebou.

 

Proč je tato chvíle ten nejlepší čas k prokázání lásky? Protože nevíš, jestli k tomu budeš mít ještě někdy příležitost. Okolnosti se mění. Lidé umírají. Děti rostou. Zítřek Ti nikdo nezaručí. Chceš-li vyjádřit lásku, udělej to raději teď.

Protože víme, že jednou staneme před Bohem, měli bychom se zamyslet nad následujícími otázkami: Jak vysvětlíš, že pro tebe v určitých chvílích byly tvé projekty či věci důležitější než lidé? S kým bys měl začít trávit více času? Co musíš ze svého programu vypustit, abys na to měl čas? Co budeš muset obětovat?

 

Život je nejlépe využít k milování. Nejlepším výrazem lásky je čas. Nejlepší čas je milovat právě teď.

Mám pro Tebe milý bratře a milá sestro jeden návrh. Každé ráno, když se vzbudíš, poklekni u postele nebo si na ni sedni a takto se modli: „Bože, ať už se mi dnes podaří něco udělat, jde mi především o to, abych ten den strávil tím, že budu milovat Tebe a jiné lidi – vždyť v životě jde právě o toto. Nechci den promarnit.“

Amen

 

převzato s laskavým svolením kněze z farnosti z Kroměříže, červenec 2007

 

 

 

 

 

 

Zobrazeno 36232x od 18. 07. 2007
Zpět na úvodní stranu

Hodnoceno 4675x, aktuálně 2.95 bodů

Jak Tě článek oslovil? 0 1 2 3 4 5  (5 = nejvíce)
Sponzor překladu
M M M, M
M
M
IČ: M
M
M
M, M, M M
tel.: M
M M
_ _ _, _
_
_
IČ: _
_
_
_, _, _ _
tel.: _
_ _
Kategorie
Ostatní (32)
Zázraky (1)
Zjevení (1)
O kurzu Filip (1)
Okultismus (5)
Povzbuzení víry (19)
Boží zásah (11)
Uzdravení vztahů mezi lidmi (1)
Dary Ducha svatého (3)
Osobní zkušenost s Boží láskou (12)
Satanismus a jeho projevy (4)

Pro přidávání diskuzních příspěvků se musíte přihlásit.

Diskuze ke článku